kennismakingsgesprekken donorschap en co-ouderschap
header twee vaders co ouder donor

Het avondprogramma

Waar
Het Wensoudercafé wordt georganiseerd in een sfeervolle horecagelegenheid in de stad van jouw keuze. Een café, bar, zaal of andere leuke ruimte. De locatie wordt in het kader van privacy alleen bekendgemaakt aan bevestigde deelnemers. Het is een besloten avond dus er zijn tijdens het Wensoudercafé geen andere gasten aanwezig.

Ontmoeten
Om de kans op het vinden van een succesvolle match te vergroten, werken we met de speeddatemethode*.  We zorgen dat je gedurende de avond voor minstens drie kennismakingsgesprekken wordt ingedeeld. Ieder gesprek wordt na ongeveer tien minuten gewisseld. Is er een wederzijdse klik dan is er een match! Jullie kunnen na afloop zelf contactgegevens uitwisselen om elkaar beter leren kennen. 

*Deze term komt misschien wat ongepast over gezien het thema en het doel van de avond, maar we willen juist dat je meerdere mensen op één avond spreekt. De match voor het vervullen van jouw kinderwens vind je natuurlijk niet zomaar.

cafe ruimte waar Wensoudercafe geroganiseerd
Juridische voorlichting informele afsluiting zwangerschap wensouder

Juridische voorlichting
Er spelen veel juridische zaken rondom het proces tot donor- of co-ouderschap. Wij nodigen tijdens ieder wensoudercafé een advocaat, gespecialiseerd in familierecht, uit die na afloop van de gesprekken centraal een korte voorlichting geeft over de juridische kant van donorschap en co-ouderschap. Denk hierbij aan het vastleggen van een donorcontract of ouderschapsplan, wetgeving en andere belangrijke zakelijke aspecten waar je rekening mee moet houden indien je besluit om een traject aan te gaan.

Informele afsluiting
Aan het eind van de avond is er ruimte om op informele wijze met elkaar na te praten, ervaringen uit te wisselen en gezellig een drankje te drinken.

Juridische voorlichting informele afsluiting zwangerschap wensouder